Uncategorized

OČISTITE VLAGU I BUĐ SA ZIDOVA JEDNOM ZAUVIJEK: 5 potpuno prirodnih sredstava koji će vas SPASITI!

Ako jednom očistite buđ sa zidova kako treba, ona se više neće vraćati

Vlaga i plijesan u vašem domu ne samo da izgledaju ružno, nego što je još gore – mogu biti uzrok mnogih oboljenja, od kojih su najčešća respiratorna oboljenja i razne vrste infekcija. Osim toga, mogu uticati i na razvoj alergija. Ako imate vlagu ili plijesan u svojem domu, riješite ih se prirodnim putem.

vlaga

1. Ulje čajevog drveta.

U boci s raspršivačem pomešajte 450 mililitara vode i dve kašičice ulja čajevog drveta. Dobro protresite i poprskajte po površinama. Ostavite da tako odstoji i nemojte to mjesto naknadno prebrisati krpom.

Treba naglasiti kako je miris prilično intenzivan i da će se zadržati u vašem domu nekoliko dana. Pomoći će vam i ekstrakt semenki grejpa. Jedna od odličnih stvari je da on nema miris.

2. Alkoholno sirće.

sirce

Ono eliminiše oko 90 posto plijesni i vlage. Sirće sipajte u bocu s raspršivačem i poprskajte na ugrožena mjesta.

Ostavite neko vrijeme da “odradi” posao. S obzirom na to da sirće ima prilično jak miris, možete mu dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje limuna, jer je ono dovoljno snažno da zamaskira neugodan miris sirćeta. S druge strane, nije toliko jako da ima nepovoljan uticaj na osobe osjetljive na mirise.

3. Hidrogen peroksid.

Pomoći će vam protiv vlage i plijesni. Potreban vam je 3-postotni hidrogen peroksid i plastična boca s raspršivačem. Hidrogen peroksid sipajte u bocu, poprskajte na vlažna i plesniva mjesta, ostavite da djeluje 10 minuta, a potom prebrišite.

4. Soda bikarbona.

soda-ns

Ona je sama po sebi odlično sredstvo za čišćenje, a u ovom konkretnom slučaju možete je pomiješati sa sirćetom ili vodom.

5. Sjemenke grejpfruta.

U bocu s raspršivačem sipajte 450 mililitara vode i 20 kapi ekstrakta semenki grejpa. Potom bocu dobro protresite kako bi se sastojci sjedinili. Tečnost poprskajte po problematičnim područjima i ostavite da odstoji. Nema potrebe da kasnije brišete sredstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *