Uncategorized

Pripremite kosu za hladne dane

Nakon što ste cijelo ljeto kosu maltretirali morem i suncem, došla je jesen i sada je savršeno vrijeme da je oporavite od proživljenog i pripremite za još jednu rundu zimskih avantura.

Tokom ljetnih mjeseci vlaga uništava vašu kosu, sjetite se samo onih dlačica koje odluče odletjeti svaka na svoju stranu, a izuzetno niske temperature tokom zimskih mjeseci glavni su razlog zbog kojeg kosa “puca” i jednostavno poželite da ne skidate kapu s glave kako niko ne bi vidio taj užas.

Upravo zbog toga, stručnjaci savjetuju nekoliko načina ne samo da kosu zaštitite od niskih temperatura, već i da osigurate siguran prelazak iz ugodnih u hladne vremenske prilike.

Kod promjene sezona i te kako je preporučljivo podšišati vrhove, ali samo toliko da taj podšišani milimetar izgleda kao neka prašina. Na ovaj ćete se način riješiti ispucalih vrhova i dobiti mnogo zdravije završetke kose pri čemu se ne morate odreći njene dužine.

Ljetni su mjeseci kosu vjerovatno učinili suhom i krhkom, a vlažnost joj možete vratiti uz pomoć intenzivnih maski za kosu. Kosi je potrebna hidratacija, pa biste je stoga svake sedmice trebali počastiti njegujućom maskom.

Maslinovo ulje s žumanjkom najjednostavnija je i najdjlotvornija maska koja će oporaviti izmučenu kosu, kao i prirodna ulja poput kokosovog koja su, također, odličan izbor za njegu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *